vakwerk heropgetrokken. Dat voor een dergelijke unieke structuur bij het uitbreiden van de industriezone, niet meer rekening is gehouden is toch weer schrijnend. Zowel waar de hoeve en de bunker stonden, is heden nog altijd een kale plek op het industrieterrein. het is zelfs tot op heden totaal onduidelijk of het ooit de bedoeling is dit gedeelte voor bijkomende industrie te gebruiken. Waarom dan ook deze unieke structuren dienden te verdwijnen is opnieuw een spijtig raadsel. (Foto: Collectie Rolande Van Heden)
Over of de bunker nog effectief is gebruikt geweest na WO I, kan men heel kort zijn. De structuur was aan de binnenkant een donker iets met enkel wat lichtinval via het enige aanwezige schietgat. Indien de structuur ook nog wat overgroeid geweest is, moet dit een zeer donkere structuur geweest zijn.
Ik kreeg enkel nog te horen dat de structuur op bepaalde momenten tijdens WO II wel nog zou gebruikt zijn als schuilplaats. Er zouden op bepaalde momenten in die periode, wanneer er werd gevreesd voor bombardementen, tot 40 mensen te gelijk in geslapen hebben.
Rode draad voor het vertelde verhaal:
- Het Munitiepark in Kwatrecht - Rolande Van Heden / Jeroen Trio - Erfgoedpublicatie dienst Archief Wetteren - 2011.
|